HSP Gripen SK och Team

Åkaren driver i egen regi en målmedveten satsning mot att nå den absoluta toppen inom sin idrott, längdskidåkning. Företaget har under många år haft ett aktivt samarbete med idrottsrörelsen genom att stötta olika lag och föreningar men även individuella idrottare. Något som även kopplas ihop med företagets egna friskvårdssatsningar inom ramen för Gripen SK.

Detta görs dels i syfte att uppmuntra till rörelse genom livet, dels som en viktig del av företagets marknadsföring och samhällsengagemang.

Avtalet avser ekonomisk ersättning till åkaren för att skapa bättre förutsättningar i sin fortsatta satsning mot toppen. Som motprestation erhåller företaget exponering av namn och logo, samt PR-mässigt utbyte.

Båda parter ska efter bästa förmåga inom ramen för samarbetet jobba för att den andre parten framställs på ett bra och positivt sätt i kontakt med såväl media som kunder och allmänheten.

Sponsring

Har du frågor om hur du eller ditt lag kan få HSP Gripen som sponsor? Kontakta Tomas Jonsson, via mejl genom att klicka på knappen här nedan.

Fredrik Andersson, Jakten på Världscupen och Holmenkollens femmil!

Det var under ett rullskidpass mellan Delsbo och Järvsö förra sommaren, där Fredrik bjöd in åkare från Gripen SK att delta, och där ett frö till detta samarbete såddes.
– Det stämmer, när Fredrik grillade oss som hårdast i Nordsjöbackarna passade han på att fråga om vi inte ville vara med på ytterligare samarbeten, berättar företagets VD Tomas Jonsson. Och med pulsmätaren på rött och laktat uppöver öronen, vilken gammal snorsportare kan motstå en sådan invit, säger Jonsson vidare med ett leende!

Ord från Fredrik:

Jag har haft en väldigt bra träningssäsong där jag har verkligen fått göra det jag har velat. Jag har haft gemensamt upplägg med Gustaf Berglund och den sparringen har verkligen gjort oss båda bättre. I början av tävlingssäsongen har det inte riktigt gått som jag har förväntat mig.

Men nu har jag siktet inställt på att komma tillbaka till en bra åkning och få ut min kapacitet på tävlingarna också. Mitt mål är att ta mig ut på världscup senare under säsongen, där Holmenkollens femmil är en dröm.

 

Tidigare säsong:

Säsongen 21/22 hade jag en väldigt bra träningssäsong bakom mig och med det höga förhoppningar inför fjolårets säsongspremiär. Säsongsstarten var den dittills bästa i min karriär, så jag fick chans att åka några världscuptävlingar.

Tyvärr blev jag sen sjuk strax innan jul och efter det följde en period där det inte helt gick så som jag önskade i skidspåret. Det var därför glädjande när jag mot slutet av säsongen började känna att åkningen svarade så som jag ville igen.

Det resulterade i att jag lyckades genomföra mina bästa lopp hittills i min karriär, där den stora höjdpunkten var ett SM-guld på 5-milen under SM i Piteå. Tillsammans med ytterligare många bra prestationer och resultat från slutdelen av förra säsongen tog jag med mig det där SM-guldet in i träningen mot en ny säsong!

Tove Ericsson

Senaste säsongen var ett bra år, där Tove kom tillbaka och tog 3 medaljer på Ungdoms OS i längdskidor efter att ha tvingats åka hem från junior VM på grund av sjukdom. Utöver detta blev det en totalseger i den svenska juniorcupen vilket gav henne en plats i juniorlandslaget. Nu siktar hon mot sin sista säsong som junior, där JVM i Kanada är det stora målet.

Tillsammans med Gripen genomfördes en viktig del i förberedelserna inför säsongen: ett höghöjdsläger i Italien. Där kombinerades tuffa intervaller i branta backar med långa lugna träningspass i fina miljöer, ett tufft och utvecklande läger. Skidintresset började redan vid 5 års ålder, genom att familjen åkte mycket skidor under vintrarna. Sedan dess har det varit det största intresset och efter att ha tagit studenten från naturvetenskapsprogrammet i våras satsar hon nu på skidåkningen på heltid. Favoritdistansen är 10 km skate men inför denna säsong har hon fokuserat mycket på att utveckla den klassiska tekniken eftersom många viktiga tävlingar under året går i den disciplinen.

Hugo Nilsson
Hugos tankar inför säsongen:

Har genomfört en mycket bra träningssommar och höst och känner mig nu redo för att få dra i gång tävlingssäsongen där målsättningen är att ta medalj på junior VM och försvara JSM guldet från förra säsongen samt leverera jämna resultat och även utmana seniorerna i Sverige om topp placeringar.

För mig känns det fantastiskt roligt att samarbeta med HSP Gripen då ett av mina intressen utanför skidåkningen är skog. Och drömmen i framtiden efter skidkarriären är att äga skog och själv få vårda och arbeta med skogen.

/ Hugo

Foto: Stihl Timbersports

Ferry Svan, Nordisk Mästare i Timbersports

2021 var ett bra år med ett världsrekord i single utan spray, stora handsågen, och ett europeiskt rekord i Troph samt en fjärdeplats på VM i München. Ferry började med Stihl Timbersport när han gick i gymnasium vid Älvdalens utbildningscentrum, inriktning skog. Där fick han möjlighet att lära sig sporten på skoltid genom elevens val. Redan efter ett par års träning vann Ferry nordiska mästerskapen i Norge för Rookies, dvs juniorer. Innan Ferry började på gymnasiet hade han idrottat en hel del, han åkte längdskidor och var uttagen i Dalarnas lag på nationella tävlingar. Han åkte även motocross på hög ungdomsnivå och var runt i hela Sverige på tävlingar. Genom att ha idrottat hela livet var det inte svårt att förstå att träning gav färdighet. Ferry har tränat och tävlat på en professionell nivå inom Timbersporten sedan 2017 då han vann Rookie VM i Stihl Timbersport i tyska Hamburg som första europé. Genom denna framgång har han fått möjlighet att utvecklas ytterligare på internationella tävlingar som senior.

Stihl Timbersport har två olika tävlingsformer, den traditionella och Trophy. Där den traditionella är sex grenar, två med yxa, en med större handsåg, en med standard motorsåg och den spektakulära grenen Hot Saw. Det är en motorsåg som är gjord av en motocross- eller skotermotor och har ca 60 hk med en kedja som en skördare använder. Den andra grenen är Trophy och innehåller fyra grenar, motorsåg, två yxgrenar och en handsåggren. Dessa fyra moment genomförs springande emellan grenarna och sluttiden tas när sista grenen är genomförd. Ferry har tävlat i World Trophy och placerat sig som sexa.

Foto: Stihl Timbersports

Tilde Danell, Ung skidalpinist från Hedebacken trotsar motgångar och satsar mot spännande tävlingssäsong 23/24!

Tilde är född 2006 och har precis påbörjat sitt andra år på skidgymnasiet i Svenstavik. Tilde är fostrad i Hedebacken i Hudik med en fallhöjd på 50m och längsta nedfart 400m, en kort och platt backe vilket gör att hennes utvecklingspotential ligger i att utvecklas i tuffare och  längre backar och jobba långsiktigt framåt.

Tildes tankar om säsongen 23/24:

Jag har haft en bra sommarträning och känt mig på gång på träningarna när vi varit på snö. Första tävlingen gick helt okej, men tyvärr skadade jag mig och jag kör just nu lite rehab på ett knä, men är på väg tillbaka och har kört de första passen på snö igen nu i december. Det jag ser fram emot mest denna vinter är en vecka med fartträning och tävlingar i Norska Hafjäll, så jag hoppas vara hel igen, så jag kan vara med på det.

Hudik Hockey

Laget bildades 1978, detta sedan att Strands IF lade ner hockeyverksamheten. Under 1990-talet växte ungdomsverksamheten men också A-laget som spelade under perioden i division 2 med varierat resultat. 2004 sattes sedan en “boll/puck” i rullning där HHC tog ett beslut att göra en elitsatsning på juniorer och A-lag.

Sune Bergman anställdes 2005 och klubben avancerade till Hockeyettan. 2019 gick klubben längre än någonsin när man var med i Kvalserien till HockeyAllsvenskan där man slutade femma. Hudik Hockey bedriver hockeyverksamhet för alla åldrar och jobbar dessutom aktivt och medvetet med samhällsengagemang där fokus ligger på barn och ungdomar samt att motverka utanförskap i Hudiksvall.

 

HHC gick till Kvalserien till HockeyAllsvenskan även 20-21 och slutade trea.

hockeyettan.se/hudikhockey

HUFF

Vi vill att fler ska börja spela fotboll och fortsätta spela fotboll. Därför ger vi ungdomar, talanger dom allra bästa förutsättningar för att det ska vara kul och vilja fortsätta utvecklas inom fotbollen där de bor. Vi arbetar löpande med att få barn och unga att aktivera sig mer genom att erbjuda gratis aktiviteter som alla kan vara med på och på andra sätt verka som bra förebilder som motiverar barn och unga i rätt riktning.

Vi driver idag en rad projekt tillsammans med våra partners:

 

  • HuFF-akademin där högt motiverade 14-15 åringar får träna extra en gång i veckan året om under ledning av våra bäst utbildare ledare
  • Gratis spontanfotboll, flera veckor på sommarloven kör vi gratis fotboll för barn (brukar beröra över 200 barn under flera veckor)
  • Gratis fotbollskul ute på Hudiksvallsbostäders bostadsområden (1 vecka på sommarlovet)
  • Samarbete med Celtic FC som tar instruktörer till Hudiksvall och tillsammans med HuFF kör Celtic Soccer Academy på sommarlovet (körs i många länder men bara i Hudiksvall i Sverige)
  • Utdelning av ca 120 bollar varje år till skolorna i Hudiksvall (årskurs 1-6)
  • #skippaattityden – spelare från HuFF är ute i ungdomslag och pratar attityder
  • #skallenärenskill – en satsning på det mentala, insidan på skallen som en ”skill”

hudiksvallsff.se

Patrik Flodin

Patrik Flodin började tävla inom motorsport i unga år. Redan som 11-åring började han tävla med motorcross, bland annat i Ungdoms-SM. Som femtonåring debuterade han med folkrace och året därpå tog han rallylicens och körde de båda grenarna parallellt. 2003 satsade han med stor framgång enbart på rally.

Han har bland annat två VM-silver och är både svensk och rysk mästare. Han har även tävlat i rallycross vilket resulterade i ett SM-brons 2014 och kört V8 Thundercars med en fjärdeplats i serien.

Nu har han växlat upp och kör i den högsta klassen i rally-SM, fyrhjuldrivet trimmat.

2018 gjorde han comeback i rally-SM efter ett litet uppehåll och kammade hem guldet i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. 2019 växlades det upp och Patrik blev svensk mästare i högsta klassen, fyrhjulsdrivet trimmat.

2020 byttes det åter klass. Han gjorde succé med en Volvo i rallyskogen och säkrade SM-guldet med en tävling kvar. 2021 såg ut att gå mot fjärde raka SM-guldet med två raka segrar, men ett motorhaveri satte käppar i hulet för SM-jakten.

I år siktar Patrik och hans co-driver Göran Bergsten på revansch med Volvon och målet är än en gång SM-guld.

Meriter

2:a i VM för Grupp N 2010 och 2011
Årets Rallyförare Bilsport Award
Svensk Mästare i GrN 2006
Svensk Mästare i 2wd-trimmat 2018
Rysk Mästare 2009 (Förste icke ryska medmorgare att bli rysk mästare)
SM-brons rallycross 2014
Samt flera delsegrar i VM-rallyn V8 Thundercars, och Rallycross-SM.

patrikflodin.com

Hudikgympan

Hudikgympan grundades 1920 som nu växer och är en av Sveriges 40 största gymnastikföreningar och Hälsinglands största idrottsförening med närmare 1400 medlemmar. En ideell förening som jobbar mycket med arbetsgrupper. Idag är vi 3 anställda och med ständig utveckling når vi många olika barn/ungdomar. Vårt äldsta Truppgymnastiklag går nu upp i den näst högsta serien som finns i Sverige.

I höst startar vi 50 grupper med ca 20 st i varje grupp. Allt från barn 0-3 år och upp till gruppträning för vuxna. Utan våra 160 ledare skulle föreningen inte fungera. GULD VÄRD! Vårt motto ”RÖRELSE GENOM LIVET” Som nu kommer att bli ”100 ÅR AV RÖRELSE” genom att vi firar 100-år som förening 2020.

SMART är vår värdegrund. Den är levande. Samhörighet. Mångfald. Ambition. Respekt. Trygghet. Vi har ett nära samarbete med SISU, Gymnastikförbundet samt fler föreningar och våra sponsorer.

hudikgympan.nu

Tidigare samarbeten

Andre Myhrer, Olympisk Mästare i Slalom

Andre Myhrer är född i Bergsjö och gjorde sin WC debut i januari 2004. Hans första WC seger kom 2006 i Beaver Creek, CO. Myhrer har representerat Sverige i 4 olympiska spel, Turin, Vancouver, Sochi och Pyenongchang med resultaten 4, 3, DNF2 och i det sista försöket fick han äntligen sitt efterlängtade guld.

Totalt har det hunnit bli 9 VM men tyvärr ingen individuell medalj, dock 3 lagmedaljer. I världscupen har Myhrer tagit hem totala slalomcupen en gång 2012, stått överst på pallen 8 gånger och på pallen 29. Myhrer kör nu sin sista säsong där han siktar på att ta 2 segrar till för att komma upp i 10 totalt.

andremyhrer.com

Linn Bylars

Linn började orientera som 6-åring för klubben Forsa OK. Vid 16-års åldern flyttade Linn till Sandviken för att gå på orienteringsgymnasiet. Under första terminen på gymnasiet skadade hon knät vilket ledde till en knäoperation och tre års rehabilitering under åren på gymnasiet för att kunna komma igång med löpningen igen.

–Efter många timmar av rehabilitering var jag tillbaka till löpningen men då hade min motivation istället svalnat och jag satsade istället på studierna, men orienteringen fanns kvar i kroppen, men inte på samma nivå, säger Linn.

Efter studierna började Linn istället med triathlon och cykling och flyttade senare till Norge som erbjuder en fantastisk stigcykling, hon bestämde sig då för att satsa på mountainbike och när jag flyttade hem till Sverige blev det naturligt att börja med mountainbikeorientering.

– Mountainbikeorientering är en strålande kombo där jag både får cykla och orientera. Sedan 2017 har jag satsat på mountainbikeorientering och är idag med i det svenska landslaget för sporten. Mountainbikeorienteringen är mitt främsta fokus men utöver det så försöker jag också hinna med att tävla i mountainbike.

 

Just nu tränar jag för fullt mot nästa år och då främst mot VM som går på hemmaplan. Tävlingarna kommer hållas i Falun och Säter i juli. Det kommer också vara ett EM i Litauen som går i maj, vilket jag också har ställt in siktet på och ser fram emot.

Några dagar efter VM så kommer SM i MTB XCO avgöras vilket jag också har som mål att köra. Så just nu är det bara att försöka hålla fullt fokus på träningen inför kommande säsong. En säsong som jag är rejält taggad på och ska bli väldigt rolig att köra!

Meriter MTBO

RESULTAT:
2017/2018
SM-guld Sprint (2018)
SM-silver Medeldistans (2017, 18)
SM-silver Långdistans (2017, 18)

2019 
VM Masstart 10e placering 
VM Stafett 3e placering 
SM-guld i sprint 
SM-brons i långdistans
Totalsegrare i svenska cupen 

2020
SM-guld i sprint 
SM-brons i långdistans 

2021 
VM Masstart 5e placering 
VM Medel 9e placering 
VM Lång 10e placering 
Totala världscupen 9a 

 

MTB-SM Elit XCO 10a 
Swecup MTB Elit Järfälla 2a 

forsaok.se

HSP Gripen på en minut

HSP Gripen är ett privatägt företag i Hudiksvall i norra Hälsingland som utvecklar och tillverkar hydraulisk griputrustning för materialhantering i egen regi under varumärket Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler. Med 100 modeller plus kan vi erbjuda exakt den gripare situationen kräver och förutom det lova att brukaren kan hålla en hög produktivitet och högt tempo genom produktens hela livscykel. Idag är vi marknadsledande inom vår nisch, sysselsätter cirka 50 personer och har vuxit med över 10 procent flera år i rad, 2023 tycks inte bli något undantag. Vi omsätter drygt 100 Mkr varav 65 procent exporteras till ett 30-tal länder.