HSP Gripen SK och Team

Här hittar du senaste nytt, pressreleser och ibland bilder som gör det enkelt för dig att hänga med i vår snabba takt. I vår vardag finner du löpande expansion, investeringar och nyanställningar men inte minst våra ansträngningar att integrera friskvård naturligt i verksamheten så vi kan bli bättre, men inte minst, må bättre.

Andre Myhrer, Olympisk Mästare i Slalom

Andre Myhrer är född i Bergsjö och gjorde sin WC debut i januari 2004. Hans första WC seger kom 2006 i Beaver Creek, CO. Myhrer har representerat Sverige i 4 olympiska spel, Turin, Vancouver, Sochi och Pyenongchang med resultaten 4, 3, DNF2 och i det sista försöket fick han äntligen sitt efterlängtade guld.

Totalt har det hunnit bli 9 VM men tyvärr ingen individuell medalj, dock 3 lagmedaljer. I världscupen har Myhrer tagit hem totala slalomcupen en gång 2012, stått överst på pallen 8 gånger och på pallen 29. Myhrer kör nu sin sista säsong där han siktar på att ta 2 segrar till för att komma upp i 10 totalt.

andremyhrer.com

Hudik Hockey

Laget bildades 1978, detta sedan att Strands IF lade ner hockeyverksamheten. Under 1990-talet växte ungdomsverksamheten men också A-laget som spelade under perioden i division 2 med varierat resultat. 2004 sattes sedan en “boll/puck” i rullning där HHC tog ett beslut att göra en elitsatsning på juniorer och A-lag. Sune Bergman anställdes 2005 och klubben avancerade till Hockeyettan. 2019 gick klubben längre än någonsin när man var med i Kvalserien till HockeyAllsvenskan där man slutade femma.

Hudik Hockey bedriver hockeyverksamhet för alla åldrar och jobbar dessutom aktivt och medvetet med samhällsengagemang där fokus ligger på barn och ungdomar samt att motverka utanförskap i Hudiksvall.

hockeyettan.se/hudikhockey

Linn Bylars

Linn började orientera som 6-åring för klubben Forsa OK. Vid 16-års åldern flyttade Linn till Sandviken för att gå på orienteringsgymnasiet. Under första terminen på gymnasiet skadade hon knät vilket ledde till en knäoperation och tre års rehabilitering under åren på gymnasiet för att kunna komma igång med löpningen igen.

–Efter många timmar av rehabilitering var jag tillbaka till löpningen men då hade min motivation istället svalnat och jag satsade istället på studierna, men orienteringen fanns kvar i kroppen, men inte på samma nivå, säger Linn.

Efter studierna började Linn istället med triathlon och cykling och flyttade senare till Norge som erbjuder en fantastisk stigcykling, hon bestämde sig då för att satsa på mountainbike och när jag flyttade hem till Sverige blev det naturligt att börja med mountainbikeorientering.

– Mountainbikeorientering är en strålande kombo där jag både får cykla och orientera. Sedan 2017 har jag satsat på mountainbikeorientering och är idag med i det svenska landslaget för sporten. Mountainbikeorienteringen är mitt främsta fokus men utöver det så försöker jag också hinna med att tävla i mountainbike. Mitt närmaste mål är att ta mig till VM i Danmark och prestera max både fysiskt, mentalt och tekniskt, avslutar Linn Bylars.

Meriter MTBO

SM-guld Sprint (2018)
SM-silver Medeldistans (2017, 2018)
SM-silver Långdistans (2017, 2018)
2a i Svenska Cupen (2017, 2018)
9a i EM Sprint (2017)
14e EM Lång (2018)
5a VM, stafett (2018)
14e EM sprint (2019)

forsaok.se

HUFF

Vi vill att fler ska börja spela fotboll och fortsätta spela fotboll. Därför ger vi ungdomar, talanger dom allra bästa förutsättningar för att det ska vara kul och vilja fortsätta utvecklas inom fotbollen där de bor. Vi arbetar löpande med att få barn och unga att aktivera sig mer genom att erbjuda gratis aktiviteter som alla kan vara med på och på andra sätt verka som bra förebilder som motiverar barn och unga i rätt riktning.

Vi driver idag en rad projekt tillsammans med våra partners:

  • HuFF-akademin där högt motiverade 14-15 åringar får träna extra en gång i veckan året om under ledning av våra bäst utbildare ledare
  • Gratis spontanfotboll, flera veckor på sommarloven kör vi gratis fotboll för barn (brukar beröra över 200 barn under flera veckor)
  • Gratis fotbollskul ute på Hudiksvallsbostäders bostadsområden (1 vecka på sommarlovet)
  • Samarbete med Celtic FC som tar instruktörer till Hudiksvall och tillsammans med HuFF kör Celtic Soccer Academy på sommarlovet (körs i många länder men bara i Hudiksvall i Sverige)
  • Utdelning av ca 120 bollar varje år till skolorna i Hudiksvall (årskurs 1-6)
  • #skippaattityden – spelare från HuFF är ute i ungdomslag och pratar attityder
  • #skallenärenskill – en satsning på det mentala, insidan på skallen som en ”skill”

hudiksvallsff.se

Patrik Flodin

Patrik Flodin började tävla inom motorsport i unga år. Redan som 11-åring började han tävla med motorcross, bland annat i Ungdoms-SM. Som femtonåring debuterade han med folkrace och året därpå tog han rallylicens och körde de båda grenarna parallellt. 2003 satsade han med stor framgång enbart på rally.

Han har bland annat två VM-silver och är både svensk och rysk mästare. Han har även tävlat i rallycross vilket resulterade i ett SM-brons 2014 och kört V8 Thundercars med en fjärdeplats i serien.

I år har han växlat upp och kör i den högsta klassen i rally-SM, fyrhjuldrivet trimmat.

Meriter

2:a i VM för Grupp N 2010 och 2011
Årets Rallyförare Bilsport Award
Svensk Mästare i GrN 2006
Svensk Mästare i 2wd-trimmat 2018
Rysk Mästare 2009 (Förste icke ryska medmorgare att bli rysk mästare)
SM-brons rallycross 2014
Samt flera delsegrar i VM-rallyn V8 Thundercars, och Rallycross-SM.

patrikflodin.com

Hudikgympan

Hudikgympan grundades 1920 som nu växer och är en av Sveriges 40 största gymnastikföreningar och Hälsinglands största idrottsförening med närmare 1400 medlemmar. En ideell förening som jobbar mycket med arbetsgrupper. Idag är vi 3 anställda och med ständig utveckling når vi många olika barn/ungdomar. Vårt äldsta Truppgymnastiklag går nu upp i den näst högsta serien som finns i Sverige.

I höst startar vi 50 grupper med ca 20 st i varje grupp. Allt från barn 0-3 år och upp till gruppträning för vuxna. Utan våra 160 ledare skulle föreningen inte fungera. GULD VÄRD! Vårt motto ”RÖRELSE GENOM LIVET” Som nu kommer att bli ”100 ÅR AV RÖRELSE” genom att vi firar 100-år som förening 2020.

SMART är vår värdegrund. Den är levande. Samhörighet. Mångfald. Ambition. Respekt. Trygghet. Vi har ett nära samarbete med SISU, Gymnastikförbundet samt fler föreningar och våra sponsorer.

hudikgympan.nu

HSP Gripen på en minut

HSP Gripen är ett familjeägt företag i Hudiksvall i norra Hälsingland som utvecklar och tillverkar hydraulisk griputrustning för materialhantering i egen regi under varumärket Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler. Med 80 modeller plus kan vi erbjuda exakt den gripare situationen kräver och förutom det lova att brukaren kan hålla en hög produktivitet och högt tempo genom produktens hela livscykel. Idag är vi marknadsledande inom vår nisch, sysselsätter 32 personer och har vuxit med 10 procent flera år i rad, 2020 tycks inte bli något undantag. Vi omsätter drygt 60 Mkr varav 65 procent exporteras till ett 30-tal länder.

Sponsring

Har du frågor om hur du eller ditt lag kan få HSP Gripen som sponsor? Kontakta Tomas Jonsson, via mejl genom att klicka på knappen här nedan.

Ansök om sponsring