HSP Gripen summerar ett rekordår 2022 och fortsätter investera i Gripfabriken 

HSP Gripen går mot ännu ett rekordår och har parallellt med hög tillverkningsgrad även möblerat om hela fabriken för att möta den ökade efterfrågan. När vi summerar året kan vi konstatera att vi lyckats passera 90 MSEK i omsättning, vilket är ökning med över 10% mot föregående år. Vi vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, kunder, återförsäljare & partners som gör detta möjligt. Nu kan vi fortsätta på redan inslagen väg och tillverka fler av världens bästa Grip som nu blir ännu bättre. 

Genom en pågående satsning på 20 MSEK under 2022-2023 får vi en helt ny layout. Det är nya tillverkningsenheter som tillsammans med automatisering & robotisering ger effektiv produktion samt förbättrad arbetsmiljö. 

2022 vår året då vi (i urval): 
  • Passerade 50st anställda med bland andra Stina Ohlsson inom konstruktion och Emil Asplund som exportsäljare. 

 

  • Inledde en omfattande förvandling av vårt produktionsflöde som, i tillägg till ny layout, bland annat innefattade installation av en ny svarv samt en ny skärmaskin på väg in. Sammantaget investeringar norr om 10Mkr och arbetet fortsätter 2023. 
  • Startade Gripenskolan 2.0 där 10st av våra medarbetare tar examen innan sommaren 2023. 

 

  • Levererade grip nr. 2500 till vår norska distributör NASTA AS.

 

  • Uppgraderade vår stora skopserie vilket befästes med leveranser bla. till Södra Värö (9000B) och Engbergs Transportsystem(12000B).

 

  • Startade upp en handfull nya OEM/OED* samarbeten som kommer att starkt bidra till nästa steg i utvecklingen för Gripen. 

*Original Equipment Manufacturer and Distributor  

Under 2023 kommer vi fortsätta vår förändringsresa och ser fram emot ett nytt år tillsammans med er. Följ oss på webb, i våra sociala kanaler och via nyhetsbrev för löpande uppdateringar.

Öppettider under julen 
HSP Gripen har stängt för produktion och utleveranser fredag 23 december samt vecka 52. 
Övriga helgfria vardagar har vi öppet för support, order och reservdelar under hela perioden.  
Våra öppettider är 07:00 -16:00 . Vår växel är bemannad alla vardagar mellan 07:00 -16:00 och nås på +46 652 366 90 eller hsp@hsp.se 

HSP Gripen utvecklar och tillverkar hydraulisk griputrustning för materialhantering i huvudsak för skogstransport, materialhantering och sortering. Våra produkter finner du på skotare, lastbilar, mark- och anläggningsmaskiner samt vid hamnar och virkesterminaler där våra produkter dagligen hanterar extrema volymer. Våra fler än 100 modeller kan ta grepp om även din vardag. Kontakta oss för mer information, börja med ett besök på www.hsp.se eller ring direkt 0652-366 00. 

 

 

Avslutningsvis vill vi bara passa på att önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!